Ingredients
Equipment
Method
- Připravíš si tři espressa (nebo hrnek silné rozpustné kávy). Vylij do hlubokého talíře. Přilej 1/2 hrnku studené vody. Pokud máš, přidej panák rumu.
- Vyšleháš si šlehačem 1 balení smetany s 1/2 hrnkem cukru, dokud neztuhne. Opatrně promícháš s 2 vaničkami tvarohu. Pokud máš, přidej špetku muškátového květu.
- Nachystej si formu do které budeš tiramisu připravovat. Dno potři ultra tenkou vrstvou krému, tím zabráníme, že nám budou piškoty po formě lítat.
- Pořádně namoč piškoty v kávě a vyskládej dno formy.
- Potři krémem. Vykládej další vrstvu okávovaných (!) piškotů. Znovu potři krémem.
- Vrstvi dokud můžeš, dle velikosti formy. Jako poslední, navrchu, by měla zůstat vrstva krému.
- Posyp kakaem a dej do lednice, ideálně přes noc.
Notes
Pokud ti po poslední vrstvě piškotů zbyla káva, můžeš jí trochu přimíchat do krémové směsi
