Go Back
dekorativní nízký dort z cizrny okrášlený ovocem

Cizrnový dortík

Příprava 30 minutes
Course: Dezert, Snack, Snídaně

Ingredients
  

Těsto
  • 400 g cizrny
  • 2 ks vejce
  • 1 ks zralého bánánu
  • 2 lžičky kypřícího prášku (pro BK dietu použijte bezlepkový)
  • 30 g sladidla xylithol/erythritol/cukr
Krém
  • 1 vanička tvarohu odtučněný/polotučný
  • 1/2 balení 30% smetany na šlehání
  • 60 g sladidla med/xylithol/erythritol/cukr

Method
 

  1. Přes síto vylejeme vodu z cizrny (tu můžeme použít na čokoládovou pěnu) a cizrnu pořádně opláchneme. Přidáme zbytek ingrediencí na těsto a rozmixujeme tyčovým mixérem/procesorem dohromady.
  2. Předehřejeme si troubu (spodní i horní ohřev) na 180°.
  3. Těsto přelejeme do dortové formy (já mám 24cm ale lepší bude i menší). Necháme pracovat kypřící prášek. Formu vkládáme jakmile je trouba vyhřátá a pečeme cca 18-20 minut.
  4. Vyšleháme si smetanu se sladidlem, poté opatrně smícháme s tvarohem a nanášíme na vychladlý dortík.