Go Back
banánový fit korpus s krémem

FIT dort se Sicilským krémem

Course: Dezert, Snack, Snídaně

Ingredients
  

Korpus
  • 1 hrnek pomletých ovesných vloček
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku mléko
  • 2 ks zralých banánů
  • 1 ks vajco
  • 1/4 hrnku slazení (erythrirol, xylithol)
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • 1 lžíce oleje
Sicilský Krém
  • 1 balení ricotty
  • slazení dle chuti
  • nasekaná hořká čokoláda
  • špetka soli

Method
 

  1. Smícháme si celozrnnou mouku & pomleté ovesné vločky a přidáme kypřící prášek. Necháme odpočinout. Předehřejeme si troubu na 190.
  2. V druhé míse si rozmačkáme banány, přidáme vejce, olej, mléko, slazení, případně proteinový prášek a promícháme.
  3. Smícháme obě mísy dohromady a vykydneme do menší dortové formy, vystlané pečícím papírem. Dáme péct na dvacet minut.
  4. Mezitím si připravíme krém. Smícháme ricottu, nasekanou čokoládu, slazení a špetku soli a dáme vychladit.
  5. Upečený a vychladlý korpus potřeme krémem, můžeme posypat ovocem nebo servírovat tak jak je. Dobrou chuťku!