Alá Tiramisu

Alá Tiramisu

Je něco lepšího než kávový dezert ke kávě? Dnes tu pro tebe mám nepečené sladké „Alá Tiramisu“! Tato odlehčená verze klasického italského dezertu je rychlovka hotová za 15 minut. Ideální, když máš chuť na něco sladkého, ale času není nazbyt. V kanclu, nebo u svýho randiče, slízneš smetánku. Hardcore gastro lidem ani Italským babčám o tom ale radši neříkej….. Neví o co přichází. Dobrou chuť !!

Alá Tiramisu

Prep Time20 minutes
Course: Dezert, Snack
Keyword: dezert, fit, nepečný, tiramisu

Equipment

  • Ruční šlehač
  • Forma dortová nebo mísa

Ingredients

  • 2 vaničky odtučněného/polotučného tvarohu (2x250g)
  • 1 ks smetany (200-250ml)
  • 2 balení lady fingers (cukrářské piškoty)
  • půl hrnku (125ml) cukru/sladidla (xylithol,med,cukr,erythritol)
  • 3 shoty espressa (nebo hrnek silné rozpustné kávy)
  • kakao na posyp

Volitelné

  • panák rumu
  • muškátový květ

Instructions

  • Připravíš si tři espressa (nebo hrnek silné rozpustné kávy). Vylij do hlubokého talíře. Přilej 1/2 hrnku studené vody. Pokud máš, přidej panák rumu.
  • Vyšleháš si šlehačem 1 balení smetany s 1/2 hrnkem cukru, dokud neztuhne. Opatrně promícháš s 2 vaničkami tvarohu. Pokud máš, přidej špetku muškátového květu.
  • Nachystej si formu do které budeš tiramisu připravovat. Dno potři ultra tenkou vrstvou krému, tím zabráníme, že nám budou piškoty po formě lítat.
  • Pořádně namoč piškoty v kávě a vyskládej dno formy.
  • Potři krémem. Vykládej další vrstvu okávovaných (!) piškotů. Znovu potři krémem.
  • Vrstvi dokud můžeš, dle velikosti formy. Jako poslední, navrchu, by měla zůstat vrstva krému.
  • Posyp kakaem a dej do lednice, ideálně přes noc.

Notes

Pokud ti po poslední vrstvě piškotů zbyla káva, můžeš jí trochu přimíchat do krémové směsi


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating