Cizrnový dortík

Cizrnový dortík

Tak toto! Cizrnový dortík. Opět jedna geniální varianta dezertu pro nás všechny mlsače, co si chceme dopřát výživné a lehké sladké. A navíc bezlepkový (pro BK dietu použij bezlepkový kypřící prášek).

Cizrna je opravdový superhero mezi luštěninami. Je plná bílkovin, vlákniny a důležitých vitamínů, takže tě nejen zasytí, ale taky dodá energii, kterou potřebuješ. Navíc je tento dortík extrémně jednoduchý na přípravu. Prostě jen pár surovin, které možná už máš doma, a za chvilku můžeš servírovat. Já kupuji cizrnu ve skleněném obalu v Lidlu, kde je přesná gramáž pro náš recept.

Ať už hledáš alternativu ke klasickým dezertům, chceš do svého jídelníčku zařadit více rostlinných bílkovin, nebo jen potřebuješ rychlý a snadný recept, cizrnový dortík je TOU volbou. A věř mi, po prvním kousku budeš chtít další. Jsi ready ?

*recept je boyfriend/tchýně certified

Cizrnový dortík

Příprava30 minutes
Course: Dezert, Snack, Snídaně
Keyword: dezert, fit, pečený

Ingredients

Těsto

  • 400 g cizrny
  • 2 ks vejce
  • 1 ks zralého bánánu
  • 2 lžičky kypřícího prášku (pro BK dietu použijte bezlepkový)
  • 30 g sladidla xylithol/erythritol/cukr

Krém

  • 1 vanička tvarohu odtučněný/polotučný
  • 1/2 balení 30% smetany na šlehání
  • 60 g sladidla med/xylithol/erythritol/cukr

Instructions

  • Přes síto vylejeme vodu z cizrny (tu můžeme použít na čokoládovou pěnu) a cizrnu pořádně opláchneme. Přidáme zbytek ingrediencí na těsto a rozmixujeme tyčovým mixérem/procesorem dohromady.
  • Předehřejeme si troubu (spodní i horní ohřev) na 180°.
  • Těsto přelejeme do dortové formy (já mám 24cm ale lepší bude i menší). Necháme pracovat kypřící prášek. Formu vkládáme jakmile je trouba vyhřátá a pečeme cca 18-20 minut.
  • Vyšleháme si smetanu se sladidlem, poté opatrně smícháme s tvarohem a nanášíme na vychladlý dortík.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating