FIT dort se Sicilským krémem

FIT dort se Sicilským krémem

Moje tutovka, tento FIT dort se Sicilským krémem. Peču ho fakt že každý měsíc. Základ je vláčný lehký korpus s krémem, kterým jsem se inspirovala během dovolené na Sicílii. Můžeš si na hotový fit dort přihodit i třeba fresh ovoce a letní mňamka je ready. Ideální vysoko-proteinový dezert s méně kaloriemi, zato výživný af. V lednici vydrží svěží 3-4 dny, otázka je jestli to dokážeš ty.

Jump to Recipe

Krém

Jemná krémová nátěrka z pár ingrediencí. Základem krému je Ricotta; já nejraději používám Albert nebo Tesco značku, které jsou víc mazlavé a dobře se mi s nimi pracuje. Sladidlo; Ideál je erythirol, xylithol nebo med. Doslaď dle chuti. Trochu soli, která nám pomůže s chutí napodobit kozí ricottu, kterou právě používají na Sicílii. A kvalitní hořkou čokoládu, ideál 70% podílu kakaa.

Korpus

FIT korpus s banánovým dozvukem, který krásně ladí k našemu Sicilskému krému. Extrémně jednoduchá příprava a hodně parády. Není třeba nic vážit, postačí ti pouze hrníček a lžíce. 50:50 celozrnné mouky ku ovesným vločkám. Celozrnná mouka má lepší vstřebatelnost a více živin, jen více pohlcuje mokré ingredience. Tak se nebojte přidat více vody nebo mléka, pokud se těsto až moc matlá. Zralé banány, použít můžeš právě ty, co vypadat že za chvilku odejdou samy. Vejce. Olivový nebo kokosový bio olej. Kypřící prášek. Slazení; třtinový cukr, erythrirol nebo xylithol. Pro gymbros používám i odměrku proteinu.

FIT dort se Sicilským krémem

Course: Dezert, Snack, Snídaně
Keyword: banánový chleba, dort, easy, fit, ricotta

Ingredients

Korpus

  • 1 hrnek pomletých ovesných vloček
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku mléko
  • 2 ks zralých banánů
  • 1 ks vajco
  • 1/4 hrnku slazení (erythrirol, xylithol)
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • 1 lžíce oleje

Sicilský Krém

  • 1 balení ricotty
  • slazení dle chuti
  • nasekaná hořká čokoláda
  • špetka soli

Instructions

  • Smícháme si celozrnnou mouku & pomleté ovesné vločky a přidáme kypřící prášek. Necháme odpočinout. Předehřejeme si troubu na 190.
  • V druhé míse si rozmačkáme banány, přidáme vejce, olej, mléko, slazení, případně proteinový prášek a promícháme.
  • Smícháme obě mísy dohromady a vykydneme do menší dortové formy, vystlané pečícím papírem. Dáme péct na dvacet minut.
  • Mezitím si připravíme krém. Smícháme ricottu, nasekanou čokoládu, slazení a špetku soli a dáme vychladit.
  • Upečený a vychladlý korpus potřeme krémem, můžeme posypat ovocem nebo servírovat tak jak je. Dobrou chuťku!
ukrojený kousek banánového fit korpusu s krémem

Extrémně chutný dezert nebo svačina, plná bílkovin, co zasytí i náročné gurmány.
Hotové do půl hodinky. Plné bílkovin, zato minimum kalorií.


Zkus také

Pokud máš zralé banány, zkus také tyto recepty: Švestkový koláč, Cizrnový dortík nebo třeba Kefírovou bublaninu.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating