Nej jablečný koláč

Nej jablečný koláč

Jednodušší už to být nemůže. A chutná výborně, připomíná mi mamčinu žemlovku. Ze pár surovin je velká paráda. Jablka, trošku mouky, vajíčka a nějaký doslazení never killed nobody. Navíc nutričně na pohodu, klidně si můžeš přidat. Jestli zbyde. A co je víc podzimnější než starej dobrej apple pie ?

Znáte to, kámoška vám dovalí kilo jablek. Chvilku je přehlížíte v ledničce, jedno si dáte k jogurtu ale zjistíte, že není správně tuhý a křupavý. IDEÁL pro náš Nej Jablečný koláč, kde můžete zpracovat i lehce otlouklý, přesládlý nebo naopak kyselší jablka. Tentokrát recept nepotřebuje ani žádný mixér, vyšlehávač atd. Fakt easy. Pojďme na to !

Nej Jablečný koláč

Čas přípravy20 minutes
Course: Dezert, Snack, Snídaně
Keyword: apple pie, easy, jablečný koláč, jablka, rychlé

Ingredients

  • 5-6 ks větších jablek
  • 3 ks vejce
  • 160 g mouky (špaldové/celozrnné)
  • 120 ml mléka
  • 70 g sladidla (erythritor/xylithol/cukr)
  • 1 hrst nakrájených ořechů (vlašské/lískové/pekanové,..)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • trošku kůry z citronu nebo šťáva z pomeranče
  • trošku soli
  • skořice

Instructions

  • V mísu smícháme mouku, kypřící prášek a sodu a necháme uležet, mouka se tak prokypří.
  • Jablka očistíme, nakrájíme na čtvrtky vykrojíme jadřince, poté krájíme na tenké plátky.
  • V druhé míse si vymícháme vejce, kůru z citronu nebo trošku šťávy z pomeranče, špetka soli a sladidlo. Mícháme dokud se nám částice cukru nespojí. Poté přilejeme mléko.
  • Smícháme obě mísy dohromady, vznikne nám řidší těsto.
  • Do těsta přimícháme asi 3/4 jablek a promícháme dokud se všechny plátky neobalí. Poté vlejeme do formy na pečení vyložené pečícím papírem.
  • Nahoru vyskládáme zbylá jablíčka, posypeme vrstvou skořice, ořechů a můžeme i přisypat trochu cukru, pokud máme jablíčka kyselejší.
  • Pečeme cca 45 minut na 180. Hotovo. Čas umýt nádobí a těšit se na mňamku.

Další recepty s jablíčkem:



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Recipe Rating